Long Way

CaptureLong Way är ett läckert Tower Defense-spel som utspelas i 1800-talets vilda västern i Amerika. Long Way kom först som en app till iPhone och blev då en stor succé. Nu finns spelet även som flashspel.

Precis som i andra Tower Defense-spel är målet i Long Way att man ska förhindra fiender från att ta sig igenom en förutbestämd bana. I Long Way ska man stoppa indianer och boskapstjuvar från att komma fram till en hage med tjurar. Om fienderna lyckas släppa ut alla fem tjurar har man förlorat spelomgången och får försöka igen.

För att hindra fienderna gäller det att anställa cowboys och placera ut dem på banan. Från början har man bara en cowboy, Johnny, att anställa. Ju längre in i spelet man kommer desto fler hjältar får man tillgång till. Att anställa en cowboy kostar pengar. Man tjänar pengar genom att ta kål på fiender och klara banor.

Varje cowboy har sina egna specialiteter, men i korthet kan man säga att ju dyrare det är att anställa en cowboy desto mer effektiv är han. De cowboys man placerar ut sköter sig själva så fort de är aktiva. När en fiende kommer inom räckhåll för en cowboy börjar han automatiskt avfyra sitt vapen. En speciell sak med Long Way är att trupperna kan uppgraderas. Varje uppgradering kostar visserligen en slant, men det är ofta helt nödvändigt att göra uppgraderingarna för att man ska kunna klara av vissa banor.

Totalt har Long Way 22 banor. Varje bana har ett specifikt mål. Oftast ska man bara klara sig igenom banan utan att bli av med alla tjurar, men det finns även andra mål att uppfylla. I spelet finns också 12 badges/achievements att samla.

Bland de få minustecken man kan sätta för Long Way är att det tar lång tid att ladda spelet och att man måste stå ut med att ett antal skärmbilder med reklam och liknande visas innan man kan börja spela. Detta är dock en relativt liten nackdel med detta flashspel.

Comments are closed.

Post Navigation