Epic Rail

En populär genre inom flashspel är den där man ska konstruera vägar eller järnvägar på tid för att bilar eller tåg ska kunna ta sig genom en bana. Dessa flashspel räknas ofta till de mest beroendeframkallande just eftersom man hela tiden har press på sig att placera vägbitar och räls så snabbt som möjligt så att inte bilarna kör av vägen eller tåget spårar ur. Epic Railroad påminner om dessa spel, men här är rälsen redan utlagda. Här ska man i stället fokusera på att släppa av tågens passagerare på rätt station, samtidigt som man ser till att tågen inte krockar med varandra. Detta spel är genialiskt i sin enkelhet.

I Epic Rail kan man inte slöa till framför datorn. Här gäller det att alla sinnen är på helspänn från första början. För att bli duktig på Epic Rail krävs både snabba reflexer och ett ordningssinne utöver det vanliga. På den första nivån är det bara två tåg och tre stationer som man ska hålla reda på. Snart blir det dock betydligt svårare. Tågen blir längre och längre, med fler vagnar som ska styras till rätt station. På de svårare banorna måste man verkligen tänka strategiskt. Ibland känns det som att en bana är helt omöjlig – att tågen knappt får plats bredvid varandra på spåren över huvud taget – men det finns en lösning för alla banor.

För att styra tågen rätt ska man använda sig av växlar i spåren. På varje plats där rälsen delar sig finns en växel. För att flytta på växeln flyttar man helt enkelt på den. Man kan hela tiden se åt vilket håll tågen kommer att gå genom att riktningen är markerad med vita streck. Om man misslyckas med en växling och två tåg kolliderar, avslutas spelomgången. Då är det bara att fundera ut en ny strategi och prova igen.

Comments are closed.

Post Navigation