Epic War

Epix warEpic War är ett rollspel, ett strategispel och ett actionspel i ett. Detta flashspel går ut på att man ska förstöra motståndarens torn innan motståndaren lyckas rasera ens eget torn. Så långt är spelidén enkel. Det är dock lite mer komplicerat än så.

Det egna tornet har ett visst skydd, räknat i poäng. Detsamma gäller för motståndarens torn. För att förgöra motståndarens torn och samtidigt skydda sitt eget har man dels en bågskytt i det egna tornet, och dels möjligheten att skicka ut soldater. Att träna upp soldater kräver en viss mängd mana – en sorts magisk valuta. Att skjuta pilar kräver ingen mana. Från början har man enbart hobbits att skicka ut i strid. Ju fler erfarenhetspoäng man samlar ihop desto flera olika typer av soldater kan man träna upp.

Just uppgraderingsläget är något som utvecklarna av Epic War har lyckats mycket bra med. Det finns många variabler att laborera med. Man kan till exempel välja uppgraderingar som gör att bågskytten i tornet laddar om snabbare eller att det krävs mindre mana för att träna upp en viss typ av soldat. Det fina med Epic War är att man får i princip exakt så många erfarenhetspoäng som krävs för att göra en uppgradering som är nödvändig för att klara av nästföljande nivå.

Totalt finns 15 nivåer att spela igenom i Epic War. De första två fajterna är mycket enkla. Det tar inte mer än fem minuter för trupperna att rasera motståndarens torn, om man tänker lite strategiskt. Redan på den tredje nivån får man börja kämpa ordentligt. Man kan gott räkna med att varje nivå från och med nivå tre tar bortåt en halvtimme att avverka.

Epic War är inte det mest grafiskt avancerade spelet. Egentligen är grafiken inte alls särskilt bra. Det spelar dock mindre roll. Spelkänslan i Epic War är nämligen svår att slå, oavsett grafiken.

Comments are closed.

Post Navigation