Home Sheep Home 2

3Home Sheep Home 2 är ett spel där de populära fåren från barnprogrammet Shaun the Sheep (Fåret Shaun) är huvudkaraktärer. Givetvis är också den tokige bonden med i spelet. Det är ett mycket underhållande flashspel, som passar stora som små. Även om Home Sheep Home 2 är gjort för barn har detta spel ett högt spelvärde även för vuxna. Det är nämligen ett ganska klurigt spel.

Home Sheep Home 2 består av 15 banor där man ska lotsa fåren Shaun, Timmy och Shirley över, under och igenom olika hinder. De första banorna är relativt enkla. Då är det i princip bara att flytta respektive får framåt genom banan. Efterhand måste man dock utnyttja fårens olika specialiteter för att ta sig igenom banorna. Shaun springer snabbast och hoppar högst. Timmy, som är jätteliten, får lätt plats i trånga passager. Shirley, som är stor och tung, kan flytta på saker genom att putta på dem. Fåren kan även hoppa upp på varandra för att komma upp på högre nivåer. Man styr fåren med piltangenterna. För att välja får klickar man med vänster musknapp eller trycker på de numeriska tangenterna på tangentbordet.

Spelet har undertiteln Road to London. Spelet går ut på att man ska hjälpa fåren att ta sig hela vägen till London från bondgården. Samtidigt som man hjälper fåren till huvudstaden ska man försöka samla strumpor och kalsonger. Innan varje bana startar ser man precis hur många strumpor och kalsonger som finns att hämta.

En rolig sak är att det finns totalt 27 achievements, den ena knasigare än den andra, att samla ihop. Ibland får man en achievement bara man klarar av en viss bana. Ibland måste man göra något speciellt för att förtjäna en achievement.

Home Sheep Home 2 har fantastiska ljudeffekter. Det är till exempel mycket roligt att höra bonden bli arg när han klantar till något. Någon bakgrundsmusik kan detta spel inte ståta med, men när man har klarat av en bana spelas signaturmelodin upp.

Comments are closed.

Post Navigation